Српска имена су и даље у моди !

У задњих неколико месеци смо приметили пораст интересовања за српска имена, и лично нам је врло драго због тога, јер је овај сајт и настао са намером да се сачувају изворна Српска имена на једном месту.

Колекција мушких и женских имена ће се и даље допуњавати како време и могућности дозволе.

Промена је у chat-у, где је до сада било разних захтева да ми сазнамо порекло неких имена, што реално, нисмо у могућности увек пронаћи.
Зато од сада chat постаје табла где Вам препоручујем да онима који ће доћи после Вас напишете чудна или смешна имена која, у сваком случају не би баш морали наденути деци.

За нека имена као што су “Тарзан” или “Девица”, Ваша деца ће Вам бити захвална једног дана ако их НЕ добију !!

Уживајте бирајући имена за Ваше потомке, а кад сте већ ту, погледајте могућност да за Вас или за Ваше будуће принцезе наручите ланчић са именом … више детаља овде >>>

Vezane reči:

 • smesna imena
 • srpska muska imena za bebe
 • smesna srpska imena
 • smesna zenska imena
 • cudna zenska imena
 • muska srpska imena za bebe
 • smesna muska imena
 • cudna srpska imena
 • ruska zenska imena
 • ruska muska imena

16 Comments on “Српска имена су и даље у моди !

 1. Moje ime je Nadezda i zanima me da li ima jos neko znacenje ili je to jednostavno staroslovenska rec za danasnju-nada(nadanje)
  PS. Nisam uspela da ga nadjem na sajtu

 2. У реду што Вам је сајт на латиници због гоогле-а, то ми је јасно. Али да српска имена дате по абецеди то ми је крајње нејасно?!
  Јесте ли Ви чули за азбуку?

 3. ajde da se karamo jedan moj drug se zove dejan karan i on na letovanju vice : “karani su najbolji”

 4. Najsmesnije ime koje sam cula, DAZDRAPERMA, nastalo u Rusiji od komunistickih fanatika, kao skracenica od DA ZDRAvstvujet PERvij MAj. Jadno dete, nije mu bilo lako.
  Jos komentar na ime Daruja, to je ime slovenskog porekla, vrlo cesto u Rusiji, nadimak je Dasha.
  Nadezda je slovensko ime i nadtalo je kao slovenska rec za NADA – НАДЕЖДА.
  Svi znamo za simbol vera-ljubav-nada. Postoje tri prelepa ruska zenska imena ВЕРА, ЉУБОВ i НАДЕЖДА, cak se kao imendan slave istog dana.
  I na kraju molba. Uvrstite ime Наташа. Ime se ne pojavljuje ni u jednom srpskom imenaru, nismo mi hiljade Natasa krive sto su nasi roditelji “Rat i mir” citali povrsno i niko nije shvatio da je Natasa nadimak od Natalija.

 5. Mila kao moja unuka? Ima izvedenih 7 imena iz ovog a nema osnovnog imena Mila kao glumica Mila Jovović, čuvena Srpkinja i jedna od vrhunskih Holivudskih glumica ako ne i najbolja glumica svih vremena! S poštovanjem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*